در جلسات مشاوره فردی چه اتفاقی میافتد؟
در جلسات مشاوره فردی در واقع یک فرصت برای مراجعین است تا حمایت و تجربه و راهکارهایی را دریافت کنند که در مواقع نیاز در زندگی شخصی خود از آنها استفاده کنند، همچنین روانشناس فردی با گوش سپردن به صحبتهای مراجع خود و برقراری ارتباط همدلانه، راهکارهایی را جهت مقابله با مسائلی مانند افسردگی، خشم، مصرف مواد مخدر و مشکلات و مسائل زندگی زناشویی، مشکلات والدین یا مدرسه و تغییر شرایط شغلی و... می آموزند.
در واقع فرد مشاور سعی میکند تا با افزودن آگاهی افراد، شناخت صحیح موانع، ارتقاء مهارتهای ارتباطی، بهبود و توسعه مهارت های لازم در مقابله سالم، زمینه ساز تغییرات درست رفتاری در مراجعین خود گردد و مشکلات و مسائل روانشناختی را به حداقل ممکن تقلیل دهد.
نام های دیگری برای مشاوره فردی در نظر گرفته شده است که عبارتند از: (گفتگو درمانی، روان درمانی) میباشد.
در مشاوره فردی مراجعین به صورت فردی با پزشک به گفتگو مینشینند و تمامی صحبت های میان آنها محرمانه خواهد بود؛ مشاوره فردی به مراجعه کننده کمک میکند تا رفتارها و عقاید و احساسات خود را شناسایی کند، اتفاقاتی که در گذشته رخ داده است و باعث شده بر روی او تاثیر گذاشته باشند را بررسی کند، هدف هایی را برای خود مشخص کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند، جنبه های منفی زندگی خود را تغییر دهند و به مثبت تبدیل کنند.
جلسات مشاوره اغلب بهصورت هفتگی برگزار میشوند زیرا برای برقراری ارتباط ایمن بین درمانگر و درمانجو و ایجاد تحول رفتاری، تنظیم فواصل مناسب بین جلسات ضرورت دارد. نتیجه جلسات درمان فردی باید افزایش خودآگاهی فرد درمانجو و دست یافتن به راهکارهایی برای ارتقاء رضایت از زندگی در وی باشد. آنچه در طی جلسات مشاوره فردی مورد توجه میباشد، خلق فضایی مملو از اطمینان و اعتماد در مراجع است. در این فضا درمانجو مورد قضاوت قرار نمیگیرد و بهراحتی میتواند در رابطه با تجارب حاصل از زندگی خود، سخن بگوید. در نتیجه مسائل روانشناختی که فرد با آنها مواجه میباشد، شفاف میگردد و راه حل های درخوری برای آنها ارائه میگردد.
برای چه مسائل و مشکلاتی باید از جلسات مشاوره فردی استفاده شود؟
به طور کلی میتوان در مواقع بروز چالش در زندگی برای کسب مشاوره به افرادی که در این امر تبحر دارند، مراجعه نمود. حل آسیب های وارد شده به روان فرد در کودکی، به کمک کارشناس و مشاور فردی با سهولت بیشتری صورت خواهد گرفت. در درمان بیماری هایی از قبیل اضطراب، وسواس، افسردگی و موارد دیگری از این دست نیز میتوان به راهنماییهای ارائه شده در جلسات مشاوره اطمینان نمود و به مرور زمان با این گونه مشکلات مقابله کرد. همچنین کشف استعدادهای پنهان نهفته در ذات افراد نیز توسط جلسات مشاوره فردی امکانپذیر است.
همچنین افراد متقاضی خدمات مشاوره میتوانند برای اتخاذ تصمیمات فردی نیز به مشاوران مراجعه نمایند و در تمامی حیطه های زندگی از قبیل مسائل خانوادگی، مشکلات تحصیلی و مهارتهای برقراری ارتباط با اطرافیان با درمانگر مورد اعتماد خود صحبت و گفتگو نمایند. تعداد جلسات مشاوره با توجه به عمق مشکلات مراجع مشخص میگردد و میزان ثابتی برای آن نمیتوان معین نمود.
استفاده از خدمات مشاوره محدود به زمانهای بروز مشکل نیست و میتوان برای پیشگیری از اتفاقات ناهنجار رفتاری و یا دریافت مشاوره برای کسب موفقیت نیز به کارشناسان فعال در این حیطه مراجعه نمود.
در مشاوره فردی چه خدماتی قابل ارائه به مراجعین میباشد؟
خدمات ذکر شده در زیر، برای مراجعین توسط مشاور فردی قابل ارائه میباشد؛
- مدیریت کردن زمان
- برطرف کردن مشکلات بی خوابی
- انتخاب همسر
- انتخاب رشته
- برطرف کردن منفی نگری
- مقابله با استرس
- راهکارهای موفقیت و افزایش اعتماد به نفس
- چگونگی غلبه بر مشکلات
- برطرف کردن اختلالات شخصیتی
- مدیریت بحران و…
مشاوره فردی و مزیت های آن
استفاده از خدمات مشاوره به صورت فردی مزایای گوناگونی برای افراد به همراه خواهد داشت. روانشناس فردی و مشاوران به مراجعین کمک میکنند تا اطلاعات دقیقی در رابطه با احساسات خویش در لحظه داشته باشند. آنها با کمک و همیاری با فرد درمانجو به تجزیه و تحلیل افکار وی پرداخته و ذهنیات فرد را برای او شفاف سازی میکنند. این گروه از درمانگران سبب ایجاد بینش صحیح در رابطه با نقش رفتار افراد بر نتیجه حاصل مطلوب میشوند. کارشناسان مشاوره فردی، عدم تطابق بین افکار مراجع با آنچه در واقعیت روی خواهد داد را به وی گوشزد کرده و باورهای وی و آنچه در نظر او به عنوان ارزش شناسایی میشود را معنا و عمق میبخشند.
برخی از مراجعینی که به دفاتر ارائه دهنده خدمات مشاوره رجوع مینمایند، در پی آموزش مهارت برقراری ارتباط مؤثر هستند. خبرگی در اموری همچون گوش دادن فعال، همدلی با اطرافیان و احترام به ایشان زمینهساز اصلاح ارتباطات نادرست است. همچنین افزایش اعتماد به نفس و ارتقاء هوش هیجانی نیز از دستآوردهای شرکت در جلسات مشاوره خواهد بود که در کسب موفقیت در برقراری ارتباط، نقش تعیینکنندهای خواهند داشت. مشاور فردی میتواند کمک شایانی در رشد فردی مراجعین خود داشته باشد.
شرکت در جلسات مشاوره به درمانجو میآموزد که آنچه در روحیه افراد تأثیر مستقیم دارد از طرز فکر شخصی وی نشاءت میگیرد و عوامل بیرونی در این رابطه نقش ایفا نمینمایند. به عبارت دقیق تر مراجعین چنانچه جلسات مشاوره را با موفقیت به پایان برسانند، درک خواهند کرد که افسردگی، یاس، خشم، نا امیدی و به طور کلی احساسات منفی ناشی از افکار ذهنی منفی هستند. مراجعین با افزایش خودآگاهی در طی جلسات مشاوره فردی، روحیه بد و احساسات ناخوشایند خویش را به دست فراموشی خواهند سپرد.
به طور کلی میتوان گفت که شرکت در جلسات مشاوره با شناسایی دقیق محدودیتهای موجود، مراجع را به سمت خودآگاهی و خود اکتشافی راهنمایی و هدایت مینماید و با ارتقاء مهارتهای ارتباطی مراجع، امکان برقراری ارتباط سالم را برای وی مهیا میکند.
اهداف مشاوره فردی
به طور کلی تحقق پنج هدف عمده از ترتیب دادن جلسات مشاوره مورد نظر میباشد که عبارتاند از تسهیل و سادهسازی تغییر و تحول در رفتار فردی، ارتقاء مهارتهای ارتباطی برای حفظ روابط گذشته و آینده، افزایش مهارت فرد برای مقابله با مشکلات و چالشهای پیش آمده و همچنین مسائل پیش بینی نشده، افزایش تبحر فرد برای اتخاذ تصمیمات لازم و رشد شخصیت مراجع.
آشنایی با جلسات مشاوره فردی رایگان
جلسات مشاوره فردی رایگان میتوانند در مواردی راهگشا باشند اما واضح است که میزان اثرگذاری این شیوه با جلسات مشاوره حضوری به هیچ عنوان قابل قیاس نخواهد بود. برای استفاده از خدمات مشاوره فردی به صورت رایگان اغلب شیوه ارتباطی در نظر گرفته شده، انجام چت بین درمانجو و درمانگر است.
بهکارگیری مشاوره فردی رایگان برای دریافت مشاوره ابتدایی مثمر ثمر خواهد بود اما چنانچه شخص به طور جدی به دنبال حذف مشکلات خویش است، بهترین گزینه استفاده از جلسات درمانی حضوری در دفاتر روانشناسان فردی است.
معرفی مشاوره فردی آنلاین
امروزه با توجه به شرایط پیش آمده در جوامع در تمامی مشاغل ارائه خدمات با تحول مواجه شده است. جلسات مشاوره نیز از این امر مستثنی نیستند. در حال حاضر بسیاری از مراکزی که در زمینه مشاوره فعال هستند، سعی در گسترش خدمات خود و ارائه آن در فضای مجازی دارند. مشاوره فردی آنلاین پاسخ مناسبی به نیاز حال حاضر افراد با توجه به تغییر سبک زندگی است.
آشنایی با مشاوره فردی تلفنی
مشاوره فردی تلفنی راهکاری است که برای استفاده از خدمات از راه دور در نظر گرفته شده است. متقاضیان در صورت عدم امکان مراجعه حضوری، میتوانند در جهت دریافت خدمات تلفنی اقدام نمایند. مشاوره تلفنی و ارتباط تلفنی یک گزینه پیش روی شما برای ارتباط سریعتر با مشاور و حل مشکلاتتان میباشد و میتوانید با گسترش تکنولوژی از این امکان به نحو احسن بهرهبرداری نمود.
نحوه ارائه خدمات مشاوره فردی
روانشناسان و مشاوران با ارائه راهکارهایی سعی در کنترل هیجان افراد و حذف رفتارهای نامطلوب آنان دارند. مشکلات ارتباطی رایج ترین مسئله های هستند که افراد در مواجه با آنها به جلسات مشاوره روی می آورند. کارشناسان با بررسی نیازها، انتظارات و ترسهای مراجع خود، سعی در برطرف نمودن موانع ارتباطی وی و قرار دادن او در مسیر صحیح مینمایند. مشاور فردی با آموزش تکنیکهای رفتاری و رفع اشتباهات در طرز فکر، سبب دریافت انرژی مثبت محیط توسط فرد درمانجو میشوند و با ایجاد اندیشه مثبت در فرد، سعی در بهبود مشکلات مراجع میکنند. همچنین کارشناسان با درخواست انجام تمرینهای متنوع توسط فرد درمانجو، تأثیر عناصر تهدیدکننده را کاهش میدهند.
برخی از مراجعه کنندگان به کلینیک های ارائه دهنده خدمات مشاوره، از بیماری وسواس رنج میبرند. گاهی این مسئله به حدی شدت می یابد که فرد را از ادامه مسیر عادی زندگی بازمیدارد. در این مواقع، روانشناسان با ارائه راهکارهای مشاوره فردی، ابتدا سعی در درک علت بروز این رفتار در فرد مینمایند و در گام بعد با ارائه توصیه های مناسب، تکنیک های علمی را برای حذف این عادات تشریح میکنند.
چنانچه علت مراجعه فرد، نوسانات خلقی باشد، درمانگر با اتکا به دانش و تجربه خویش، طرحی اختصاصی را برای درمان فرد درمانجو ارائه میدهد که با پیگیری دقیق از جانب فرد متقاضی درمان، به نتیجه مطلوب خواهد انجامید.
افراد مختلف دارای شخصیت و روحیات متفاوتی نیز هستند. اگر خصوصیتی در یک فرد از حد نرمال فراتر رود و یا کمتر از حد ایدهآل باشد، فرد دچار اختلال شخصیتی خواهد شد. درمان این مسئله نسبت به سایر مشکلات روانشناختی، پیچیدهتر و زمانبرتر خواهد بود و لازم است مشاور در طی چندین جلسه، نوع اختلال مراجع را تشخیص دهد و در ادامه مسیر درمانی منحصر به فردی را برای وی ارائه نماید.
اختلالات روان تنی، شکل ظاهری نامناسب چهره و یا بدن، مشکلات دیگری هستند که روانشناسان میتوانند در بهبود فرد مبتلا به این موارد تأثیر به سزایی داشته باشند. کماشتهایی و یا پراشتهایی نیز موارد دیگری از مسائلی است که در حل آنها باید به استفاده از خدمات مشاوره فردی روی آورد.
جمعبندی
رشد شخصیتی بسیاری از افراد در اجتماع با اختلال هایی همراه است. حضور در اجتماع، باعث شناخت فرد از شخصیت و هویت خویش در طی گذر زمان میشود؛ اما گاهی دریافت بازخوردهای نامطلوب و نامناسب از محیط سبب ایجاد ذهنیات غلط و طرز فکر اشتباه در افراد میگردد و آنها را در طی زمان با مشکلات ریز ودرشتی روبه رو مینماید. وجود چالشهایی از این دست برای کلیه افراد کاملاً معمول و متداول است اما نحوه مواجهه عموم مردم با مسائل پیشآمده متفاوت است و گاهی برخی از افراد را دچار مسائل غیرعادی مینماید.
افرادی که بتوانند در مقابل مشکلات زندگی، راهکار مناسبی برای خود پیدا کنند، به خوبی از عهده چالشهای ذکر شده بر خواهند آمد و آرامش را در زندگی خود جاری خواهند ساخت؛ اما گروه دیگر از مشکلات زندگی برای خود دغدغه های آزار دهنده میسازند و آسیب های جدی را در زندگی خود تجربه می نمایند. مراجعه به مراکز ارائه دهنده خدمات مشاوره در این گونه مواقع بسیار کارساز خواهد بود. بهرهگیری از خدمات مشاوره فردی به افراد کمک میکند تا چالشهای به وجود آمده را به نحو احسن مرتفع نمایند. در جلسات مشاوره روانشناسی به افراد خودآگاهی لازم داده میشود و نگرش نادرست افراد به مسائل با طرز فکر صحیح جایگزین میگردد.