گپچه، مرکز مشاوره آنلاین
سن مناسب برا دستیابی کودک به ثبات و توازن ۵ سالگی است که شخصیت و رفتارهای کودک از زمان تولد تا ۵ سالگی شکل میگیرد.
روش مناسبی که میتوانید در این سن با کودک رفتار کنید این است که اجازه بدهید در کارهایی که دوست دارد شرکت کند. برای ارتباط و دریافت مشاوره کودک با بهترین روانشناسان کودک کلیک کنید.
خانواده مهم ترین مکان در دنیا برای کودک پنج ساله میباشد، زندگی عاطفی کودک در خانواده اش شکل میگیرد هرچند که روابط دوستانه با دیگر کودکان برقرار میکند و با آنها بازی میکند ولی بهترین مکان برای او خانواده است. وابستگی کودک تا ۶ سالگی به پدرو مادر ادامه دارد حتی امکان دارد زمان مدرسه رفتنش استرسی در او پدید می آید ،در این سن نقش پدر و مادر، بزرگتر میشود زیرا باید به او کمک کنند تا مهارت هایی از قبیل(موفقیت های اجتماعی،ذهنی) بدست بیاورد. در سن ۵ سالگی کودک توانایی های بسیاری بدست می آورد مثلا؛خودش را جای دیگران بگذارد و متوجه هیجانات و عواطف دیگران بشود. همچنین در خانواده و نزدیکان از اخلاق آنها بهره بگیرند و در رفتار خود آن را نشان دهند. کودکان در این سن علاقه ی زیادی به برقراری دوستی با دیگران و همچنین مشارکت در کارها دارند. بهترین سن برای آموزش کودک همین ۵ سالگی است که پدرو مادر باید نحوه رفتار و برخورد با دیگران،عادات غذایی و صحبت کردن با تلفن و...را به کودک یاد بدهند. وقتی که کودک با شما صحبت میکند و یا قصه برایتان تعریف میکند عواطفش را تایید کنید و با روی خوش با او برخورد کنید. برای هرکدام از هیجانات کودکتان یک اسم باکمک هم انتخاب کنید تا کودک به درستی بتواند هیجانات خود را بشناسد.
حتما بخوانید: درمان بیش فعالی کودک بدون دارو
-به ساده ترین شکل با کودک صحبت کنید و از کلمات و جملاتی که ضروری نیستند بپرهیزید. -وقتی که کودکتان در کاری که انجام میدهد دچار گرفتاری شده و انجام آن کار برایش سخت است بجای اینکه درکارش دخالت کنید سعی کنید به او یکسری اطلاعات بدهید تا بتواند مشکلش را به درستی حل کند.
-اگر کاری را به کودکتان واگذار کردید و او به درستی آن را انجام داد،حتما او را تشویق کنید و بگویید که به او افتخار میکنید. -کودکتان شما را الگوی خود قرار میدهد پس سعی کنید رفتار درستی داشته باشید تا کودکتان نیز به درستی رفتار کند، اگر میخواهید کودک صدایش را برای کسی بلند نکند خودتان هم باید در موقعیت های مختلف به آرامی برخورد کنید و صدایتان را بالا نبرید. -اگر کودکتان کاری انجام داد که باعث ناراحتی شما شده سعی کنید به او بگویید که از کاری که کرده ناراحت شده اید (با او صادق باشید). -شنونده خوبی باشید،با گفتن من به توحق میدهم و درکت میکنم به او آرامش بدهید. -هر زمان به کودکتان قولی دادید حتما به آن عمل کنید تا کودک اعتمادش را ازدست ندهد برای مثال:اگر به او قول داده اید که بعد از خوردن غذایش با او بازی میکنید حتما به قولتان عمل کنید. -بهترین راه ارتباط با کودک این است که درمقابل او بنشینید و با او حرف بزنید تا او بیشتر به حرفهایتان توجه کند. -حد و مرز برای بین خودتان و کودکتان تعیین کنید مثلا؛درخواست ها و جواب های منفی وبکن نکن ها را کم ترکنید تا کودک دچار ناهنجاری ذهنی و فکری نشود. -هرگز نگذارید کودک با گریه کردن به خواسته اش برسد زیرا او از این روش برای رسیدن به هر خواسته ی نامعقولی استفاده میکند. -بگذارید کودک مسئولیت کاری که کرده را برعهده بگیرد تا یاد بگیرد که مسئولیت پذیر باشد و برای مشکلات پیش آمده تصمیم درست را بگیرد. -برای کودک موقعیتی به وجود بیاورید تا بتواند از حق خودش دفاع کند ، زیرا شما درهمه جا همراه او نیستید که بتوانید این کار را برایش انجام دهید. -درخواست هایتان را با زبان خوش و با ملایمت از کودک بخواهید مثلا: به جای گفتن، در راببند بگویید: دختر،پسر خوشگلم میشود لطفا در را ببندی. -گاهی با کودکتان بازی و شوخی کنید،تا لبخند زیبای کودکتان را ببینید و در بازی ها سعی کنید برنده اصلی کودک باشد تا احساس غرور کند. -برای او ارزش قائل شوید و درکارها او را شرکت دهید تا حس مسئولیت پذیری و اعتماد به نفس اورا افزایش دهید.
شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با روانشناسان گپچه و دریافت مشاوره روانشناسی با ما در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید:
چگونه در برابر شیطنت های کودک صبور باشیم ؟
تاثیر تفاوت های فردی در یادگیری
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران