اگر قرار است بهزودی ازدواج کنید یا مدتهای طولانی از ازدواج شما میگذرد، باید بدانید که در مسیر دستیابی به یک ازدواج موفق پستیها و بلندیهایی را تجربه خواهید کرد. دورههای پراسترس، خستگی، دعوا با همسر و عدم برقراری ارتباط مؤثر با همسر همگی بخشی از مشکلاتی زندگی زناشویی است که ممکن است بعد از ازدواج برای شما هم اتفاق بیفتد. دستیابی به تجربه یک ازدواج موفق همانند هر کار و هدف دیگر مستلزم صرف تلاش و کوشش است. اما منظور از وظایف ازدواج شستن ظروف و خرید لوازم منزل نیست. تلاشهایی که منجر به یک ازدواج موفق میشوند شامل کارهایی است که در عین مفرح بودن میتوانند درمانبخش هم باشند. در تحقیقی که در یک مرکز مشاوره ازدواج بر روی زوج ها قبل از شروع زندگی مشترک صورت گرفت، از همسران خوشبخت خواسته شد راز ازدواج موفق خود را بیان کنند. این مقاله از گپچه را تا انتها بخوانید تا با این اسرار بیشتر آشنا شوید:
۱۱ نکته کلیدی برای تجربه یک ازدواج موفق
از همسر خود مستقل باشید
استقلال و عدم وابستگی به همسر یکی از مهمترین معیارهای دستیابی به یک ازدواج موفق میباشد. بهمنظور اینکه در ازدواج احساس خوشبختی کنید اول باید خودمان شاد باشیم. درواقع این کلید یک ازدواج موفق است. به همین دلیل، زن و شوهر میبایست زمانی را جداگانه برای خود اختصاص دهند تا به سرگرمی و کارهای شخصی خود بپردازند. این دوری از همسر نهتنها موجب دلگرمی و قوت قلب میشود بلکه در زمانی که برای خود تنهاییم، روح خود را تقویت، خود را بازسازی و اهداف، یافتهها و الویت های شخصی خود را بازبینی میکنیم. از طرف دیگر، وابسته بودن به همسر، توانایی شما برای رشد فردی بهعنوان یک شخص با تفکر آزاد را تضعیف میکند. زمانی که ما نسبت به همسر خود احساس استقلال میکنیم، همیشه در مواقعی که در کنار همسر خود هستیم همیشه موضوعی هست تا راجع به آن صحبت کنیم و برای همسر خود شخصیتی قویتر، سالمتر و جذابتر خواهیم داشت.
شنونده خوبی برای همسر خود باشید
در حالی که زنان میبایست مهارت شنونده بودن را در خود تمرین کنند، این مشاور ازدواج توصیه میکند مردان هم این مهارت را موردتوجه قرار دهند. اغلب اوقات مردان فراموش میکنند که تنها چیزی که از زن از شوهر خود انتظار دارد یک گوش شنواست. به خاطر بسپارید شنیدن با گوش دادن متفاوت است. شنیدن باید علاوه بر گوش، قلب ما را هم درگیر کند. شنیدن یعنی با آغوش باز به چیزی که همسر میگوید گوش دهید، در حین صحبت به او نگاه کنید و با پاسخی مناسب به همسر خود قوت قلب دهید. شنیدن راز یک ازدواج موفق است.
با مخالفت همسر خود موافقت کنید
باهم خوب بودن به معنی موافقت همسر با همهچیز نیست. اکثر همسرانی که قبل از ازدواج به مرکز مشاوره مراجعه می کنند دارای نگرش، عقاید و طرز تفکرهای متفاوتیاند و حتی در برخی امور مهم زندگی دیدگاه مشترکی ندارند. همه زوجها باید در پاره ای از زمینهها با همسر اختلاف نظر داشته باشند و این امری طبیعی در زندگی زناشویی است. در یک ازدواج موفق ، زن و شوهر به نظرات همسر خود احترام میگذارند. همچنین به یاد داشته باشید اختلافات خانوادگی و زناشویی ممکن است در هر ازدواج و زندگی مشترکی اتفاق افتد، مهم این است زن و شوهر چگونه با این اختلافات برخورد کنند. برای راهنمایی و دریافت مشاوره ازدواج رایگان کلیک کنید.
زبان قلب همسر خود را بشناسید
بر اساس یک نظریه روانشناسی، هر شخص روش منحصربهفردی در برقراری رابطه عاشقانه با همسر خود دارد. وقتی اولویتها و خصوصیات همسر خود را بهخوبی بشناسید، رفتارهای او برای شما دوستداشتنی است. روشهایی که همسر شما بدان وسیله عشق را به شما ابراز میکند مشاهده کنید. مثلاً شوهر شما در شستن وسایل خانه و یا نگهداری از فرزندان کمک میکند و یا خانم شما در اتو کردن پیراهن و یا درست کردن غذای موردعلاقه شما تلاش میکند. برای برخی ممکن است این زبان قلب به شکل یککلام عاشقانه، رفتن به سفر موردعلاقه همسر و روشهای دیگری باشد. زبان قلب همسر خود را پیدا کنید تا همیشه بدانید چطور با همسر خود به خوبی رفتار کنید. فهم زبان قلب همسر شما یکی از رموز موفقیت در ازدواج است.
همسر خود را همانگونه که هست بپذیرید
یکی از مهمترین عوامل نابودی یک رابطه و افزایش درخواست طلاق عدم توانایی زوج در پذیرش همدیگر در زندگی مشترک بهخصوص در میان زنان است که همیشه به همسر خود غر میزنند. به خاطر داشته باشید که شما با چه کسی ازدواج کرده اید و هماکنون چه کسی است. حتی اگر بخواهید همسر خود را تغییر دهید نمیتوانید. وقتی همسر خود را تحتفشار قرار میدهید و یا در حال متقاعد کردن وی هستید، درواقع شما فقط بر روی نقاط ضعف و مشکلات همسر خود تمرکز کردهاید. بهعنوان یک متخصص در امر مشاوره ازدواج به شما پیشنهاد میکنم نگرش خود را در مورد زندگی مشترک و ازدواج تغییر دهید و شروع به تمرکز بر روی خصوصیات رفتاری مثبت همسر خود کنید و نقاط ضعف او را بپذیرید.
در زندگی زناشویی مسئولیتپذیر باشید
وقتی تصمیم به انجام کاری در زندگی مشترک میگیرید مسئولیت موفقیت و شکست خود را بر عهده بگیرید. وقتی شما به همراه همسر خود بر روی موضوعی اختلاف نظر دارید، به یاد داشته باشید تا مسئولیت اعمالی که انجام می دهید، حرف هایی که گفتهاید را بپذیرید، حتی اگر دردناک، غیرمنطقی و یا موجب دردسر گردد. اگرچه این کارها ساده به نظر میرسند اما یکی از کلیدهای موفقیت در ازدواج بهحساب میآیند.
با همسر خود قرار ملاقات شبانه بگذارید
در میان رموز موفقیت در ازدواج این یکی از مهمترین مواردی است که معمولاً توسط زوج بهخصوص آنهایی که مدتی از ازدواج شان میگذرد نادیده گرفته میشود. مهم نیست در این قرار شبانه چه میگذرد. به همین سادگی که فقط زمانی را با در کنار همسر خود میگذرانید موجب حفظ و بهبود روابط زن و شوهر میشود. در این قرار شبانه شما باید تلفن همراه خود را خاموشکنید تا اینکه از هرگونه حواسپرتی در این زمان اجتناب شود. همچنین سرگرمیهای مشترک مثل تماشای تلویزیون، دوچرخهسواری و گردش و سفر داشته باشید.
با همسر خود رمانتیک باشید
سعی کنید برخی روزها به همسر خود یک گل هدیه دهید یا یک پیام عاشقانه برایش ارسال کنید. او را با غذای موردعلاقهاش شگفتزده کنید. ایدههای زیادی برای رمانتیک کردن زندگی مشترک خود پیدا کنید و آن را اجرا کنید.
در ازدواج موفق همیشه از همسر خود تعریف کنید
با تعریف و تمجید از همسر خود به طور مرتب و روزانه از وقوع طلاق و جدایی در زندگی مشترک خود پیشگیری کنید. تمجید و تعریف مستمر از خصوصیات رفتاری همسر موجب تقویت رابطه زناشویی میشود. مثبت گرا باشید و اقدامات خوبی که همسر شما در طول روز انجام میدهد را مشاهده کنید. گاهی اوقات که کارها به خوبی پیش نمیرود و مطابق با سطح انتظارات شما نیست، بهجای تمرکز بر افکار منفی به موضوعات مثبت فکر کنید.
از کنترل کردن همسر خود بپرهیزید
افراد متأهل اغلب بهجایی میرسند که شروع به گم کردن خود میکنند. احساس حسادت یا بیکفایتی به آنها دست میدهد و یا فراموش میکنند که آنها فردی مستقل از همسر خود هستند و ممکن است شروع به کنترل همسر خود کنند. اکثر اوقات این کار غیرارادی و به مرور با افزایش سطح انتظارات از همسر اتفاق میافتد. برقراری ارتباط صحیح با همسر ، داشتن استقلال فکری و بخشش میتواند ازدواج را در مسیر خوبی نگه دارد. اگر شما احساس میکنید توسط همسر خود مدام کنترل میشوید و یا همسر خود را کنترل میکنید، اقدام مناسبی انجام دهید و یا از یک مشاوره خانواده کمک بگیرید.
هرگز همسر خود را تهدید به طلاق نکنید
فرض بر این است که شما واقعا نمی خواهید از همسر خود طلاق بگیرید، پس هرگز او را به طلاق تهدید نکنید. زوجی که در حین مشاجره و دعوا با همسر از طلاق و جدایی صحبت میکنند اغلب از این واژه بهعنوان یک تهدید استفاده میکنند. تحقیقات روانشناسی نشان داده احتمال طلاق در افرادی که از طلاق برای تهدید همسر خود استفاده میکنند بیشتر است. استفاده از ابزار تهدید برای حل اختلافات زناشویی راهکار مؤثری نیست پس آن را انجام ندهید.بسیاری از همسران شاد این نکات ازدواج موفق را در زندگی بکار میگیرند. شما هم از این قوانین تبعیت کنید تا نهتنها زندگی خود را از طلاق و جدایی نجات دهید بلکه قادر خواهید بود از زندگی زناشویی خود لذت ببرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران و روانشناس آنلاین گپچه در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید:
سوالات آشنایی قبل از ازدواج + روش پرسش سوالات قبل از ازدواج
روانشناسی عشق (ویژگی هایی که باعث ایجاد عشق می شود)
ازدواج سفید و دلایل گسترش آن در ایران
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.