گپچه، مرکز مشاوره آنلاین
وسواس انواع مختلفی دارد.و یکی از انواع آن وسواس چک کردن است که افراد زیادی به آن دچار هستند. وسواس وارسی کردن یا همان چک کردن،دومین نوع رایج وسواس میباشداین افراد مدام درحال چک کردن گاز و برق و وسایل مختلف هستندیا زمانی که به بیرون ازمنزل میروند مدام باخود درحال کلنجار هستند که درخانه رابسته بودم یا نه. این افراد مدام موضوعی را چک میکنندولی بازهم اطمینان ندارند ودردلشان آشوب برپاست،این چک کردن برای ترس از جلوگیری از آتش سوزی وانفجارو غیره میباشد. آنها سعی میکنند از دیگران دراین موضوع کمک بگیرند ولی بازهم با شکست مواجه میشوند واین وسواس بدترهم میشود.
گاز (ترس از انفجار خانه) قفل درب (ترس از ورود دزد) بسته بودن پنجره ها (ترس از ورود دزد ) لوازم برقی (ترس از آتش سوزی ). چراغ خانه (ترس از آتش سوزی ). درب خودرو (ترس از سرقت ماشین ). شیر آب (ترس از راه افتادن آب در خانه). چک کردن چندین باره یک ایمیل و نامه( ترس از نوشتن کلمات نامناسب در نامه).
اگر این چک کردن هازیاد ازحد بشود و زمان وفکرتان را درگیر خود کند این مسئله باید درمان شود.
ریشه های وسواس بسیار متفاوت هستند ولی از نظر روانکاوی ریشه در زمان کودکی دارد که درمرحله مقعدی یعنی از《۱۸ماهگی تا۳ سالگی》 کودک اتفاق می افتد.
ازنظر روانکاوان؛ افرادی که وسواس دارند معمولا افکار اضطراب آوری دارند که آن را با چک کردن وسایل جابه جا میکنند تا این اضطراب را ازبین ببرند، که این خود "تعریف وسواس" هم میباشد. وسواس وارسی کردن معمولا درافرادی به وجود می آید که یکی از اعضای خانواده شان یا وابستگانشان بیماری اضطرابی دارند.
برای مثال فرد دربیرون از منزل است و فکر میکند که آیا شیرگاز رابسته است یانه. یکمی که بگذرد اضطرابی عجیب و قدرتمند در دلش بوجود میآید که برای رها شدن از این همه اضطراب به دنبال راه چاره میگردد تا کاری کند که اضطرابش پایان یابد که یک وسواس عملی رخ میدهد.
این افرادبرای درمان باید با یک روان درمانگر شناختی رفتاری گفت و گو داشته باشند. افرادی که وسواس چک کردن دارند زمانی که استرس و اضطراب بیشتری دارند وسواس شان هم بیشتر و شدید تر میشود. برای درمان این افراد،اگرریشه تفکرات اضطراب فرد را بیابیم و آن را حل کنیم فرد از وسواس نیز نجات پیدا خواهد کرد.
معمولا دراین روش روانپزشک داروهایی به فرد میدهد تا از اضطراب رهایی پیدا کند و کمتر هم به وسواس بپردازد و این وسواس نیز درمان شود،این داروها شامل؛ سرترالین و فلوکستین و سیتالوپرام هستند. روانپزشک معمولا برای کنترل اضطراب افراد داروی آرامبخش برای آنها تجویز میکند ولی این داروهاهمگی تاثیر کوتاه مدت دارند و اگر دارو نخورند دوباره اضطراب ممکن است برگردد ولی اگر از روش های غیراز دارویی استفاده کنند نتیجه بهتری خواهند دید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با مشاورین مرکز مشاوره خانواده گپچه با ما در تماس باشید.
بیشتر بخوانید:
وسواس خود را چگونه نشان میدهد؟ + آشنایی با انواع وسواس فکری و عملی
منفی گرایی و شناخت اثرات مخرب آن بر زندگی
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران