در بین گروه های آموزشی کنکور با صراحت کامل می توان گفت که رشته تجربی دارای بیش ترین داوطلب در بین گروه های دیگر است و این موضوع برای چندمین سال پیاپی است که اتفاق افتاده است.
به این دلیل که داوطلبان زیادی در رشته تجربی شرکت می کنند؛ بدون شک پر نکته ترین و پیچیده ترین رشته تحصیلی نیز به حساب میآید، یکی از رایج ترین سوالها در این گروه این است که با این رتبه کجا می توان قبول شد.
کسانی که زحمت کشیده اند و توانسته اند رتبه خوبی را کسب کنند اکنون با مشکل جدی روبرو هستند و آن هم انتخاب صحیح رشته های مربوط به گروه آموزشی است.
در نتیجه در این بخش می خواهیم چگونگی انتخاب بهترین رشته را بررسی کنیم. شما در انتخاب رشته تجربی نباید امید الکی به خود تزریق کنید؛ چرا که ممکن است رشته هایی که شانس قبولی در آن ها را دارید نیز از دست بدهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با مشاوران انتخاب رشته کنکور گپچه میتوانید در این لینک با ما در تماس باشید.
راهنمای انتخاب رشته کنکور تجربی
برای انتخاب درست و صحیح رشته های تجربی باید به عواملی مانند رتبه قبولی دانشجو، ظرفیت پذیرش دانشگاه ها و تاثیر سهمیه، و کارنامه انتخاب رشته کنکور تجربی در سال پیش دقت کرد.
کارنامه انتخاب رشته تجربی 1401
کارنامه انتخاب رشته کنکور تجربی پس از ارائه نتایج کنکور بر روی سایت سنجش قرار می گیرد، این کارنامه اطلاعاتی مانند تراز و سهمیه، استان بومی و هویت داوطلبان را در بر می گیرد، با این مشخصات، داوطلبان می توانند متوجه شوند که مجاز به انتخاب چه رشته هایی در چه شهر ها و دانشگاه هایی هستند.
ظرفیت پذیرش و رتبه قبولی کنکور تجربی 1401
ظرفیت دانشگاه ها یکی از اصلی ترین مواردی است که در هنگام انتخاب رشته باید به آن توجه کنید. ظرفیت های مجاز در دانشگاه در دوره های شبانه یا روزانه در هر رشته و در هر دانشگاهی متفاوت است.
به دلیل مشخص نشدن مشخصات کنکور همان سال، داوطلبانی که در کنکور شرکت کردهاند، از دفترچه سال پیش برای بررسی انتخاب رشته تجربی استفاده می کنند.
تاثیر سهمیه در انتخاب رشته تجربی 1401
سهمیه بندی مناطق، مهم ترین سهمیه کنکور تجربی به حساب می آید و به سه قسمت، منطقه ۱، منطقه ۲ و منطقه ۳ تقسیم می شود.
سهمیه مناطق مختص شرکت کنندگانی می باشد که توانایی استفاده از سهمیه های خاص را ندارند. در بیشتر داوطلبان کنکور که چیزی حدود 95 درصد می باشند؛ از این نوع سهمیه (سهمیه مناطق) استفاده می کنند.
از مهمترین سهمیه های خاص می توان به سهمیه های جانبازان، ایثارگران و بهیاران اشاره کرد. این نوع سهمیه ها بر روی رتبه قبولی هیچ تاثیری ندارند، اما به دلیل تراز بالایی که دارند که چیزی معادل 70 درصد یک داوطلب عادی می باشد، شانس قبولی بالایی دارند.
نکات مهم در زمان انتخاب رشته کنکور تجربی 1401
توجه کردن به حباب رتبه در هنگام انتخاب رشته
اگر داوطلبی شرایط استفاده از سهمیه دو نوع سهمیه ایثار و مناطق را داشته باشد، سازمان سنجش هر دو را در نتایج رتبه کنکور او اعمال می کند؛ در نتیجه باعث ایجاد یک حباب در رتبه شخص می شود.
بعد از اتمام انتخاب رشته توسط داوطلب، سازمان سنجش فقط یکی از آن دو سهمیه را برای او اعمال می کند. این شرایط ممکن است برای تعداد زیادی از شرکت کنندگان پیش بیاید؛ در نتیجه احتمال دارد در رشته انتخابی خود که بر اساس رتبه آزمون بوده، قبول نشوند.
بر اساس علاقه خود رشته را انتخاب کنید؛ نه بر اساس ازدیاد داوطلب
اکثر داوطلبانی که در کنکور تجربی شرکت می کنند، به دنبال قبولی در رشته های پزشکی این گروه درسی هستند. این انتخاب نه بر اساس علاقه است نه بر اساس شخصیت داوطلب. این انتخاب به دلیل وجود جوی در خانواده و جامعه است. برای موفقیت در آینده به استعداد و علایق خود احترام بگذارید. انتخاب کورکورانه برای آینده خود، اگر بر اساس نظر مردم باشد؛ از شما یک آدم موفق نمی سازد.
قبل از انتخاب رشته کنکور تجربی 1401، تمام رشته ها و دانشگاه های تجربی را بررسی کنید تا به درک درستی از رشته های تجربی برسید و بتوانید با دیدی باز و اطمینان خاطر بیشتر، واحد مد نظر خود را انتخاب کنید.
در تصمیم گیری عجله نکنید
افراد زیادی هستند که در انتخاب رشته و تکمیل فرم آن، عجله بی موردی از خود نشان می دهند. به دلیل نبود صبر و دقت کافی، هیچ اطلاعات دقیقی از رشته های داخل فرم ندارند.
توصیه می شود از زمانی که بین کنکور و اعلام نتایج آن است استفاده درستی کنید، تا بتوانید انتخاب واحد بهتری داشته باشید.
از دیگران مشورت بگیرید، به دانشگاه های که علاقه دارید بروید با استادان و دانشجو هایی که در آن هستند صحبت کنید و از اطلاعات آن ها در انتخاب رشته استفاده کنید. حتی میتوانید از افراد نزدیکی که می شناسید و می دانید که در رشته تجربی قبول شده اند و در رشته های آن در حال تحصیل هستند نیز کمک بگیرید.
منبع بعدی که می توانید از آن استفاده کنید، منابع استاد بانک است. استاد بانک مجموعه بررسی و مطالعه مصاحبه هایی است که دانشجو های مختلف در رشته های مختلف در دانشگاه های برتر انجام داده اند.
در کنکور 1401 استعدادتان را هدر ندهید
اشتباه دیگری که ممکن است در انتخاب رشته تجربی توسط داوطلبان صورت بگیرد این است که تحت تاثیر رشته و دیگران، رشته خاصی را انتخاب می کنند و اصلا ویژگیهای شخصی خود و استعداد های خود را لحاظ نمی کنند.
افراد زیادی هستند که با رتبه عالی، رشته ای را انتخاب می کنند که اصلا علاقه ای به آن نداشته و فقط به دلیل تحت تاثیر حرف و جوی که در آن رشته وجود دارد، آن را انتخاب می کنند. در نتیجه پس از مدت کوتاهی، دیگر اشتیاقی به ادامه تحصیلات خود ندارند؛ چرا که اصلا علاقه ای به آن رشته ندارند. این افراد به موفقیت خاصی نمی رسند. هنگامی که به علاقه خود توجه می کنید، حتما استعداد هایی که دارید را نیز در انتخاب رشته خود لحاظ کنید.
در دفترچه راهنمای انتخاب رشته تجربی همه گزینهها را پر کنید
بخشی از داوطلبان که قصد انتخاب رشته دارند، همه گزینه های موجود در فرم تجربی را انتخاب نمی کنند چرا که شنیده اند فردی با شرایط و رتبه خود در همان دانشگاه و کد رشته قبول می شود.
اما توصیه می شود که این کار را انجام ندهید، چرا که با تغییر دفترچه انتخاب رشته تجربی، فرد ممکن است در رشته های انتخاب شده قبول نشود.
به همین دلیل تا حد امکان سعی کنید 150 کد رشته را در فرم تجربی بر اساس علاقه و رتبه خود به ترتیب پر کنید. هر سال شرایط قبولی و تاثیر سهمیه ها متفاوت است. پس اگر احساس می کنید شماره 50 انتخاب خود را نیز قبول می شوید، توصیه می شود همه فرم را به صورت کامل پر کنید.
مطالعه با دقت دفترچه انتخاب رشته تجربی 1401
دفترچه انتخاب رشته گروه تجربی ممکن است هر سال متفاوت باشد؛ به این معنی که ظرفیت رشته ای به عنوان مثال دامپزشکی، ممکن است در سال جدید کم یا زیاد شده باشد، یا دانشگاه های جدیدی که در رشته های جدید دانشجو قبول می کنند. بنابراین توصیه می شود قبل از انتخاب رشته، دفترچه انتخاب رشته را به صورت کامل بررسی کنید.
لیست انتخاب ها را بر روی کاغذ بنویسید
برای سرعت بالاتر در هنگام پر کردن فرم انتخاب رشته و کاهش خطای آن، رشته هایی که با مشورت افراد خبره آماده کرده کرده اید را در داخل برگه ای به صورت لیست طور بنویسید تا هنگام پر کردن فرم به مشکل بر نخورید.
تلاش کنید تا لیستی از انتخابهای بدبینانه، خوش بینانه و منطقی را در هنگام نوشتن چکنویس انتخاب رشته کنکور تجربی تهیه کنید.
انتخاب های خوش بینانه
قبول شدن در رشته های پزشکی گروه تجربی نیازمند رتبه های عالی است، پس اگر رتبه جالبی ندارید احتمال شانس قبولی شما در این گروه کم است. ولی باز توصیه می شود که 20 الی 30 درصد از انتخاب های اولیه خود را به رشته های این گروه که احساس می کنید شانس قبولی دارید اختصاص دهید.
انتخابهای واقع بینانه
انتخاب هایی هستند که با مشاهده و بررسی آمار رتبه های سال گذشته، مشخص می شود که شانس زیادی برای قبولی در آن رشته ها وجود دارد. این انتخاب بیش ترین سهم از فرم شما را در بر میگیرد که چیزی حدود 50 درصد است.
انتخابهای بدبینانه
انتخاب بد بینانه، انتخاب هایی است که شانس قبولی در آن ها بالای 90 درصد است. بدبینانه ازلحاظ درصد کم قبولی نیست بلکه از تمایل بسیار کم داوطلب برای قبولی در آن رشته ها سرچشمه می گیرد. این تمایل کمی که در داوطلب وجود دارد می تواند عوامل مختلفی داشته باشد؛ مانند مسافت دور، شهریه بالا، علاقه کم داوطلب به رشته و غیره.
معرفی رشته های کنکور تجربی 1401
مجموعه رشته های زیر گروه ۱ علوم تجربی
مجموعه رشته های زیر گروه ۱ علوم تجربی که دروس امتحانی آن ها ضرایب یکسانی دارند، عبارت اند از:
- دندانپزشکی
- پرستاری
- علوم تغذیه
- بینایی سنجی، شنوایی سنجی
- پزشکی
- مامایی
- فیزیوتراپی
- دامپزشکی
- کاردانی ساخت پروتزهای دندانی
- اتاق عمل
- هوش بری
- اعضای مصنوعی
- بهداشت و بازرسی گوشت
- بهداشت مواد غذایی
- دبیری زیست شناسی
- دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
- روانشناسی
- زیست شناسی
- زیست شناسی سلولی مولکولی
- علوم آزمایشگاهی
- علوم و صنایع غذایی
- مدیریت و کمیسر دریایی
- کارشناسی ساخت پروتزهای دندانی
- کاردانی بهداشت حرفه ای
- کاردانی تکنولوژی
- کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی
- کاردانی دامپزشکی
- کار درمانی
- کارشناسی تکنولوژی پرتودرمانی
- کاردانی مامایی
- کارشناسی بهداشت محیط
- گفتار درمانی
- کاردانی بهداشت محیط
مجموعه رشته های زیر گروه ۲ علوم تجربی
رشته گروه دوم تجربی که دروس آن ها دارای ضریب های یکسانی هستند:
- کارشناسی بهداشت عمومی
- شیمی
- کارشناسی بهداشت حرفه ای
- داروسازی
- کارشناسی تکنولوژی پزشکی هسته ای
- کاردانی بازیافت مواد زائد و جامد
- کاردانی شیمی
- کاردانی شیمی آزمایشگاهی
- دبیری شیمی
- کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت
مجموعه رشته های زیر گروه ۳ علوم تجربی
- دروس امتحانی این مجموعه دارای ضرایب یکسانی هستند:
- دبیری زمین شناسی
- زمین شناسی
- زمین شناسی کاربردی
مجموعه رشته های زیر گروه ۴ علوم تجربی
دروس امتحانی این مجموعه نیز دارای ضرایب یکسانی هستند:
- الهیات و معارف اسلامی
- مدیریت بازرگانی
- کاردانی امور مالی و مالیاتی
- حسابداری
- خبرنگاری
- کاردانی خدمات مسافرتی و جهانگردی
- مدیریت هتلداری
- کاردانی امور بانکی
- کاردانی امور بیمه
- اطلاعات نظامی
- کاردانی امور دولتی
- امور گمرکی
- علوم اقتصادی
- کاردانی مدیریت گمرکی
- فقه و مبانی حقوق اسلامی
- کاردانی حسابداری
- مدیریت کسب و کارهای کوچک
- کاردانی علمی کاربردی روابط کار
- کاردانی علوم نظامی
- کاردانی مدیریت هتلداری
- علوم انتظامی
- کاردانی کتابداری
- کاردانی مدیریت بازرگانی
- مدیریت دولتی
- کتابداری
- مدیریت اطلاعات و ارتباطات
- مدیریت جهانگردی
- مدیریت صنعتی
- مدیریت فرهنگی هنری
- کاردانی مدیریت صنعتی کاربردی
- مدیریت مالی
- مدیریت گمرکی
- مدیریت امور بانکی
- کاردانی علوم پایه انتظامی
- مدیریت بیمه اکو
- کاردانی مدیریت جهانگردی
برای انتخاب رشته علوم تجربی می توانید از تمامی اطلاعات این مقاله استفاده کنید؛ برای موفقیت و پذیرش در دانشگاه معتبر فقط رتبه کافی نیست، انتخاب رشته مناسب می تواند این اتفاق را رقم بزند. کارشناسان و روانشناس تحصیلی گپچه این مسیر را برای شما سهل و آسان خواهند کرد با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
راهنمای انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم
مشاوره کنکور تجربی، چراغ راه پر فراز و نشیب موفقیت
ويژگی مشاور تحصیلی خوب
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید