چه زمانی وقت آن است که به دنبال مشاوره ازدواج باشیم؟
در اینجا علائمی وجود دارد که نشان می دهد وقت آن است که به دنبال مشاوره ازدواج باشید که عبارتند از:
- مشکلات مالی طولانی
- تفاوت فرهنگی
- خیانت
- مکرراً از یکدیگر دعوا یا انتقاد می کنید
- تحقیر یکدیگر
- در اعتماد به شریک زندگی خود مشکل دارید
- در بیان نیازهای عاطفی خود مشکل دارید
- احساس جدایی عاطفی از یکدیگر
- فکر جدایی
- خشونت و سوء استفاده از هم
زمانی که دورههای تنش طولانی باشد، ممکن است با خود فکر کنید که هیچکس نمیتواند به شما کمک کند تا مشکلات زندگیتان را برطرف کنید در این مواقع بهترین گزینه کمک گرفتن از زوج درمانی یا مشاوره ازدواج است زیرا می تواند به شما کمک شایانی بکند تا رابطه خود را درک کنید.
در ازدواج درمانی، می توانید یاد بگیرید که چگونه تعارض را محترمانه حل کنید و یک ارتباط عمیق و محبت آمیز با شریک زندگی خود برقرار کنید. مراجعه کردن به مشاور، نشان دهندهی تعهد شما به زندگی زناشوییتان و بازسازی یک ازدواج سالم و طولانی مدت میباشد.
در مشاوره ازدواج به چه نکاتی اشاره می شود؟
بدون هیچگونه شکی، ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات و رخدادهای زندگی افراد به حساب می آید. تصمیمی که میتواند آنها را به کامیابی و آرامش برساند و یا دقیقا برعکس عمل کرده و پشیمانی را به بار آورد. پس برای اتخاذ تصمیمی درست و کاملا آگاهانه، نیاز است تا به برخی از نکات توجه داشته باشید تا به شناخت کامل از یکدیگر برسید. با خصوصیات اخلاقی یکدیگر آشنا شده و عقاید یکدیگر و دیدگاه های طرفین نسبت به برخی مسائل مهم در زندگی مشترک را بشناسید. از همین مشاوره ازدواج اهمیت پیدا می کند.
درواقع در ابتدای آشنایی، بسیاری از مسائل و نکات نادیده گرفته می شود. همین مسئله در نهایت و با گذشت سال ها، مشکلات و اختلافاتی را میان زوجین به وجود می آورد. از همین رو مشاوره قبل از ازدواج تا این اندازه مهم تلقی می شود. شما میتوانید این مشاوره را همچون یک واکسن برای پیشگیری از طلاق تلقی کنید. ازدواج یک تصمیم و اتفاق مهم در زندگی شماست، پس باید مهارت های لازم را آموزش ببینید. در این راستا روانشناس ازدواج به شما کمک می کند تا معیارهای خود را انتخاب کرده و با بررسی طرف مقابل و پی بردن به تفاوتها و قبول آنها، یک زندگی توام با آرامش و عشق را آغاز نمائید، بیایید کمی بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.
مسائلی که قبل از ازدواج باید به آن آگاه باشید
مطمئنا افراد زیادی را دیده اید که ازدواج شان از تمامی لحاظ تکمیل و عالی است. زوجینی که از هر لحاظ موفق هستند و به زندگی پرداخته اند. اما گذشت زمان به شما نشان می دهد که چهره زندگی شان تا چه اندازه تغییر کرده و هیچ امیدی برای بیرون آمدن از بحران وجود ندارد. زوجین بر سر هر مسئله پیش پا افتاده ای به بحث و جدل میپردازند و عشق اولیه میان آنها از بین رفته است. حتی زندگی مشترکشان در آستانه فروپاشی است! برای مطالعه مقاله ازدواج اجباری و عواقب آن کلیک کنید.
باید بدانید؛ در چنین شرایطی تنها مشاوره ازدواج میتواند کمک کننده باشد. روانشناس با تجاربی که دارد، به زوجین این امکان را می دهد تا انتظارات، ترس ها، خشم و رفتارهای پرخاشگرایانه خود را صحیح نموده و به مدیریت آنها بپردازند. قبول کنید که قبل از هرگونه تصمیم برای ازدواج مراجعه به یک مرکز مشاوره ازدواج و استفاده از مشاوره زناشویی میتواند حقایق را به شما نشان دهد و شما را از حباب عشق بیرون آورد. بیایید با برخی از نکاتی که در مشاوره پیش از ازدواج درباره آن صحبت می شود آشنا شویم.
حساسیت های همسر و خودتان
هر شخصی دارای شخصیتی بوده و حساسیت هایی در آن نهفته است. شخصیت افراد از دوران کودکی تا بزرگسالی در حال شکل گیری بوده و نسبت به برخی مسائل حساسیت هایی را نشان می دهد و گاها خط قرمزهایی دارند که غیرقابل کنترل است. برای داشتن یک ازدواج موفق باید نسبت به این حساسیت ها آگاه شده و از تشدید آن جلوگیری کنید. از جمله مهم ترین حساسیت ها میتوان به خشم، احترام، خانواده، بیکاری و... اشاره کرد.
نگران نباشید! شما مسئول این حساسیت ها نیستید اما نباید اقداماتی را انجام دهید که در نهایت منجر به بازگشت این حساسیت ها شود.
از طرفی نباید حساسیت های خودتان را فراموش کنید. سرکوب حساسیت های شما میتواند بسیار خطرناک باشد! پس قبل از اینکه آشفته، ناراحت و یا عصبانی شوید، آنها را به همسرتان بگویید. این مسئله میتواند از طریق مشاوره ازدواج روانشناسی انجام گیرد. بدین ترتیب ارتباطی صحیح میان شما شکل میگیرد که پایدار باقی خواهد ماند.
چگونگی برخورد با خشم
به طور معمول، زوجین در زمان برخورد با اختلاف زناشویی، به طور دائم یکدیگر را مقصر دانسته و سرزنش می کنند. این مسئله اغلب رابطه آنها را خراب و ازدواجشان را به سمت نابودی میکشاند. خوشبختانه این روزها فرصت های زیادی برای داشتن یک مشاوره ازدواج رایگان وجود دارد. تیم گپچه شرایطی را فراهم آورده تا شما فارغ از هر مسئله دیگری و فارغ از هرگونه مسائل مالی، تنها به فکر برگرداندن آرامش به زندگی زناشویی خود باشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید. میتوانید برای داشتن اولین جلسه مشاوره ازدواج به بخش تماس باما مراجعه نمائید.
با این حال باید قبول کنید؛ سرزنش همان عذر و بهانه است که به شکلی کاملا خودخواهانه بیان می شود و در نهایت به قیمت ناراحتی و نارضایتی طرف مقابل ختم می شود. باید پذیرفت هیچکس در دنیا کامل نیست و شما استثنا نمی باشید.
به جای عیب جویی از نواقص یکدیگر و کمبودهای موجود در همسرتان، سعی کنید به طور کاملا محبت آمیز به مسائل نگاه کرده و بدور از هرگونه ناراحتی و عصبانیت به برخورد با آن بپردازید. ملایمت و ارامش را الگوی خود قرار دهید. برنده یا بازنده بودن در زمان برقراری با همسرتان به هیچ عنوان معیار صحیحی برای داشتن یک ازدواج موفق نیست! بلکه باید درک کرد که نمیتوان با سرزنش یک ارتباط موثر برقرار نمود.
برای داشتن یک مشاوره ازدواج موفق نیازی نیست حتما به یک کلینیک یا مرکز مشاوره مراجعه نمائید. این روزها علم آنقدر پیشرفت کرده که دیگر میتوان از داخل اتاقتان مسائل ذهنی و مشکلات تان را مطرح کرده و از شر افکار سمی خلاص شوید. یکی از روش هایی که تیم گپچه در اختیار شما قرار داده شده است مشاوره ازدواج آنلاین میباشد که برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش مشاوران ما سر بزنید.
مسئولیت پذیر بودن
وقتی به جای انتظار برای تغییر همسرتان، تصمیم به بهبود رفتار خودتان بگیرید، احساس مسئولیت کرده و تغییرات مثبتی در زندگی مشترکان ایجاد میکنید. به مرور زمان متوجه می شوید که دیگر بسیاری از مشکلات گذشته را ندارید و احساس ناامیدی و درماندگی از شما دور شده است.
پویایی و مسئولیت پذیری به شما کمک می کند که به جای تمرکز بر روی نقص ها، کمبودها و انتظار کشیدن، زندگی مشترک خود را بهبود بخشید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که وقتی زن یا شوهر تغییر کنند، کل خانواده به سمت تغییر پیش خواهد رفت.
داشتن دیدگاه مثبت
در نهایت باید بدانید؛ هیچ اهمیتی ندارد که تا چه اندازه از شما انتقاد می شود یا اینکه همسرتان تا چه اندازه در خراب شدن رابطه تان مسئول است! شما همواره باید دیدگاه مثبت خود و انرژی درونی تان را حفظ کنید. اگر به دنبال تلافی کارها و واکنش های همسرتان بروید، مطمئنا افکار منفی به سراغتان خواهد آمد، انرژی تان از بین میرود و حتی احساس درمانگی به سراغتان می آید. حفظ دیدگاه مثبت همواره مسیر روشن برای داشتن یک ازدواج موفق را به شما نشان می دهد.
هدف از مراجعه به مشاوره ازدواج چیست؟
به طور کلی مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج از 3 هدف اساسی پیروی می کند:
- آمادگی زوجین برای ازدواج
- هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی نامزدها را مورد بررسی قرار می دهد.
- مهارت های زندگی مشترک نامزدها را ارزیابی می کند.
درواقع زمانی که دو نفر تصمیم به ازدواج میگیرند، به سراغ فراهم آوردن مقدمات می روند و در نهایت جشن عروسی را برگزار می کنند. ظاهرا همه چیز طبق روال پیش رفته است.
اما باید به این مسئله فکر کرد؛ اگر یکی از این زوجین در خصوص مسائل مهم نظیر مسائل زندگی مشترک، برنامه ریزی مالی، اوقات فراغت، فعالیت های لذت بخش، صمیمیت و دلبستگی و... مواجه باشد، با کدام وسیله میتواند آنها را حل کند؟ چه کسی میتواند به آنها کمک کند؟ مطمئنا والدین تنها به دنبال عدم فروپاشی زندگی مشترک فرزندان خود هستند، اما ایا میتوانند راهکارهای مناسب هم ارائه دهند و مسائل را از ریشه حل کنند؟ هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج، کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است. این مرحله مهم ترین مرحله مشاوره ازدواج است زیرا جنبه پیشگیری دارد و در صورت هدایت صحیح، موجب تأمین بهداشت روانی خانواده می شود.
اهمیت مشاوره پیش از ازدواج زمانی مشخص می شود که توجه داشته باشیم انسان ها از یکدیگر شناخت کافی ندارند. بنابراین به منظور دستیابی به این شناخت برای ازدواج به کمک مشاوره نیاز دارید.
مزایای ازدواج درمانی
براساس تحقیقات انجام شده، آن دسته از زوجینی که مشاوره ازدواج تلفنی، حضوری یا آنلاین پرداخته اند، 30 درصد بیشتر از سایر زوجین، ازدواج موفق را تجربه کرده اند. درواقع مشاوره ازدواج کمک می کند تا زوجین نسبت به نقاط ضعف و مشکلات احتمالی در آینده زندگی مشترکشان آگاه شده، آن را بررسی کرده و سپس کاملا آگاهانه تصمیم گیری نمایند. به عبارت ساده تر؛ مشاوره ازدواج به مانند یک شبیه ساز عمل می کند. به این صورت که چالش های پیش رو را به شما نشان داده و راه برخورد و حل آنها را نیز در اختیارتان قرار می دهد.
آیا همچنان برای مراجعه به یک مرکز مشاوره ازدواج و یا حتی برقراری یک مشاوره ازدواج اینترنتی دو دل هستید؟ در این راستا تیم گپچه به شما کمک می کنند تا در ابتدا یک دید کلی نسبت به مسائل بدست آورید و سپس برای تشکل یک جلسه اقدام نمائید. تاکنون کمتر افرادی را میتوانید بیابید که از مراجعه به مشاوره ازدواج ابراز پشیمانی کرده باشد.
مشاوره ازدواج چطور انجام میگیرد؟
در مشاوره ازدواج اغلب مشاورات به صورت زوجی و انفرادی برگزار می شود. در این میان در برخی اوقات از مشاوران آزمون های معتبری دریافت میشود ک هبه صورت کتبی بوده که احتمال موفقیت آمیز بودن ازدواج مورد بررسی قرار میگیرد. البته احتمال به معنی قطعیت نیست! این آزمون های شناختی با هدف شناخت زیر ساخت های شخصیتی دو طرف به کار میرود.
به عنوان مثال؛ در نظر بگیرید با کمک این آزمون مشخص شود که یکی از زوج ها درون گرا بوده و تمایل زیادی به سکوت، تنهایی و خلوت دارد. از طرفی زوج دیگر برون گرا باشد و علاقه زیادی به حضور در جمع، خرید کردن، میهمانی رفتن داشته باشد. مسلما ارتباط این دو زوجین با مشکلاتی همراه خواهد بود زیرا خصوصیات زیرساختی شخصیتشان با یکدیگر متفاوت است. این مسئله بدین معنیست که یک نفر همیشه باید گذشت کند و خواستههای خود را نادیده بگیرد.
در چنین مرحله ای روانشناس ازدواج به سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنای شخصیتی افراد میپردازد و نظر آنها را نسبت به این تفاوت ها جویا می شود. موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مورد بررسی قرار میگیرد، تمایلات، آرزوها، خط قرمزها، توقعات و... دوطرف است.
همواره به خاطر بسپارید؛ مشاوره پیش از ازدواج به طور کامل با هدف انتخاب یک فرد مناسب برای ادامه زندگی است. در مشاوره قبل از ازدواج، مشاور هیچ وقت به طرفین نمیگوید که این کار را بکنید یا نکنید بلکه وظیفه مشاور آگاه کردن است. او می گوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید. مشاورخوب تلاش می کند دیدگاه ها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار داده و طرف مقابل را با این دیدگاه ها و اهداف آشنا کند.
در مشاوره قبل از ازدواج باید چه گفت؟
در وهله اول باید فکر کنید که چه چیزهایی را میتوانید با مشاور مربوطه در میان بگذارید. آیا تمایل دارید تمامی جزئیات خود و حتی مسائل خانوادگی تان را به مشاور بگویید؟ یا تنها برخی مسائل را مطرح می کنید که بر روی آنها کار شده و موشکافی شود؟ اگر همسر شما در جلسه حاضر باشد و با تعریف کردن یک موضوع، شرمندگی را برایش به همراه آورید چه؟ یا با مطرح کردن یک موضوع دچار خشم شده و یا احساس گناه در او شکل بگیرد به چه صورت است؟ آیا حاضرید برخی مسائل را مخفی کنید؟
باید سعی کنید نظرات خود را به صورت کاملا منصفانه بیان کنید و حتی درخصوص نقاط قوت و ضعف همسرتان با اشتیاق صحبت کنید. آماده باشید که به جای صحبت درخصوص ایرادات همسرتان یا انتقاد از او، درباره خودتان هم حرف بزنید. مثلا بگویید: «احساس خشم کردم وقتی که...» یا «احساس غم کردم وقتی که..." روی مشکلات اصلی متمرکز شوید.
حتی این امکان وجود دارد که در خصوص مسائل زناشویی تان با مسائل مختلفی درگیر باشید و بدترین و بزرگ ترین آن را در نظر گرفته تا با مشاور مربوطه مطرح کنید. حواستان باشد تا جزئیات را مستند نمائید؛ تاریخ ها، ساعت ها و حل محل وقایع مهم را به یاد آورید و آنها را در اختیار مشاورتان قرار دهید. بدین ترتیب یک چشم انداز دقیق از موقعیت فعلی در اختیار مشاور قرار خواهید داد.
با توجه به مسائل ذکر شده؛ آیا فکر می کنید پس از مراجعه به مشاوره ازدواج، چه مسائلی را برای خود اولویت قرار می دهید؟
بهترین زمان مراجعه برای مشاوره ازدواج ؟
باید قبول کرد؛ زمان انجام مشاوره ازدواج از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هدف از انجام مشاوره قبل از ازدواج رسیدن به یک مدل برای برقراری ارتباط بین زوجین است و برای آنکه این امر با موفقیت توام گردد، می بایست در زمان مناسبی این کار صورت پذیرد. بلافاصله پس از آشنایی و یا شروع صحبت موقعیت مناسبی برای اینکار نیست. برای اطلاعات بیشتر از آشنایی قبل از ازدواج با مشاوران ما در ارتباط باشید.
همچنین گذشت زمان زیاد از آشنایی به دلیل اینکه رابطه عاطفی شکل گرفته از سودمندی جلسات مشاوره ازدواج خواهد کاست. معمولا بهترین زمان انجام مشاوره در صورت خواستگاری بعد از هشت الی ده ساعت گفتگو و در صورت آشنایی پس از دو یا سه ملاقات است. با این حال در هر مرحله از آشنایی که هستید برای ازدواج (که یکی از اصلی ترین تصمیمات زندگی هر فرد است) باید از یک متخصص مشورت بگیرید. تیم گپچه متشکل از مشاوران و متخصصان این حوزه آمادهست تا با بهره مندی از مشاوره زندگی و راهنمایی هایی را در اختیار شما قرار داده و شما را برای رسیدن به یک ازدواج موفق یاری میرساند.
میترسم مشاوره ازدواج نگذارد که باهم ازدواج کنیم!
متاسفانه بسیاری از زوجین بر این عقیده اند که مشاوره پیش از ازدواج با تشخیص عدم سازگاری، آنها را از ازدواج و رسیدن به یکدیگر منع کند. در نتیجه بدور از هرگونه دریافت مشاوره و برطرف کردن چالش های پیش روی زندگی خود، به شروع زندگی میپردازند. اما باید بدانید؛ مشاور و روانشناس ازدواج به هیچ عنوان یک مانع نیست. روانشناس در مسیر رسیدن به خوشبختی همراه شماست. روانشناس به بررسی عمقی شخصیت و سازگاری شما میپردازد و اگر عدم سازگاری شما تشخیص داده شود، جلسات زوج درمانی و حتی خانواده درمانی را آغاز می نماید.
این جلسات در نهایت موانع را کاملا برطرف کرده و کمک می کند تا خانواده ای موفق و سالم را از پایه شکل دهید. هیچگاه مشاور و روانشناس را یک مانع ندانید. شخصی که با تمامی دانش و مهارت هایی که تاکنون آموخته و تجاربی که طی سال ها فعالیت بدست آورده به شما کمک می کند تا در مسیر خوشبختی لبخندی به لب داشته و از زندگی زناشویی تان نهایت لذت را ببرید.
کلام آخر
این روزها روش های بسیار متفاوتی برای برقراری جلسه مشاوره روانشناسی و مشاوره ازدواج وجود دارد. اینکه مشاوره تلفنی، آنلاین، حضوری یا اینترنتی را انتخاب می کنید، کاملا به نیاز و البته حالات روحی شما برمیگردد. بسیاری از افراد مشاوره چهره به چهره را ترجیح می دهند و برخی دیگر حاضر نیستند ملاقاتی با مشاور خود داشته باشند و بیان کردن مسائل و مشکلات از پشت تلفن یا به صورت آنلاین برای آنها راحت تر است. هر چند که مشاهده وضعیت ظاهری و روحی افراد، تشخیص را برای مشاور و روانشناس آسان تر می کند.
البته برخی از افراد در مشاوره های حضوری دچار استرس می شوند، حرف هایشان را از یاد میبرند و نمیتوانند به راحتی مسائل را مطرح کنند. اینجاست که مشاوره آنلاین ازدواج بهترین گزینه برای آنان است. در این راستا تیم گپچه شرایطی را فراهم آورده که میتوانید برای برقراری جلسه مشاوره، اقداماتی را صورت دهید و با برجسته ترین مشاوران کشور به صورت آنلاین صحبت کنید.
البته به عقیده بسیاری از متخصصان؛ هیچ اهمیتی ندارد که مشاوره شما حضوری باشد یا آنلاین، قبل از هرگونه تشخیص و یا ارائه مشاوره به زوجین، تست های ازدواج از آنها گرفته می شود تا مشاور به شناخت کامل و بهتری از طرفین دست پیدا کند. این تست ها مسیر مشاوره را مشخص می نماید و راهنمایی را برای او آسان می کند. از طرفی با توجه به شرایط نابسامان به وجود آمده در کشور به دلیل ظهور ویروس کرونا، برگزاری جلسه مشاوره آنلاین و اینترنتی یکی از بهترین و برترین گزینه ها می باشد. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با کارشناسان و متخصصان تیم گپچه ارتباط برقرار کنید تا لیست مشاوران و روانشناسان ازدواج را بدست آورید.
اگر میخواهید یک زندگی ایده آل و عاری از هرگونه مشکل را تجربه کنید، مشاوره ازدواج یکی از بهترین گزینه هاییست که پیش روی شما قرار دارد. پس اولین گام را بردارید. بدون هیچگونه ترس از عواقب آن.