چطور فرزندانی شاد تربیت کنیم ؟


چطور فرزندانی شاد تربیت کنیم ؟

اغلب از پدر و مادرها خطاب به فرزندشان شنیده‌ایم که: «تنها چیزی که می‌خواهم، دیدن شادیِ توست». با اینکه به تعداد افراد مختلف تعاریف متفاوتی از شادی هم وجود دارد، اما در عمق این آرزو همه‌ی ما خواسته‌ی مشترکی داریم، اینکه کودکان‌مان از زندگی لذت ببرند، عشق بورزند، دوست داشته شوند، در مواجهه با سختی‌های زندگی قوی باشند و اگر ناراحت شدند به سرعت به حال خوب قبلی‌شان بازگردند.

در دنیایی که بر کارایی تاکید دارد، شادی مزیت بزرگی محسوب می‌شود. مردمان شاد در کار و عشق به طور متوسط موفق‌تر از افراد ناشاد هستند. افراد شاد بازخوردهای بهتری درباره کارشان می‌گیرند، مشاغل با اعتبار بیشتر و درآمد بیشتری دارند؛ با احتمال بالاتری ازدوج می‌کنند، و در ازدواج خود رضایت بیشتری را تجربه می‌کنند.

در این مقاله گپچه بررسي مي‌كنيم كه چگونه مي‌توانيم محیطی امن، شاد و مثبت برای فرزندان‌تان فراهم کنیم. محیطی که پر از الهام، شگفتی و لذت باشد. پدر و مادری باشید الهام‌ بخش شادمانی، و فرزندان شاد را تربیت و آماده کنیم.

از خودتان شروع کنید

۱. شاد باشید

جالب است که اولین قدم برای داشتن فرزندان شاد این است که کمی خودخواه باشید و به خودتان توجه کنید. میزان شادی شما بر شادی و موفقیت فرزندتان اثر شدیدی می‌گذارد. در کتاب «پرورش شادی: ۱۰ قدم آسان تا کودکان و والدین شادتر» می‌خوانیم: تحقیقات گسترده توانسته‌اند ارتباط قابل توجه‌ای بین افسردگی مادران و مشکلات رفتاری و عملکردهای منفی در کودکان آنها را اثبات کنند. افسردگی والدین منجر به مشکلات رفتاری در کودکان شده و پدر و مادری آنها را کم اثر می‌کند.

سرایت شادی از والدین به فرزندان منحصر به دلایل ژنتیکی نیست، با این که بر اساس همین مطالعه معلوم شد والدین شاد با احتمال بالاتری فرزندان شاد دارند، اما این تحقیق نتوانست عامل ژنتیکی دخیل در این امر را بیابد. چطور می‌توانید نمونه‌ی شادتری از خودتان باشید؟ هر هفته زمانی را با دوستان خود بگذرانید.

به این دلیل که خنده مسری است، با فامیل و دوستانی رفت‌و‌آمد کنید که خوش‌خنده هستند. خنده‌ی آنها احتمالا باعث خنده‌ی شما می‌شود، ولی حتی اگر شما با آنها نخندید، صرفِ بودن در کنار آنها خلق شما را شادتر خواهد کرد. متخصصین علم اعصاب معتقدند شنیدن صدای خنده‌ی دیگران نورون‌های آینه‌ای مغز شنونده را به گونه‌ای تحریک می‌کند که گویی خود او در حال خندیدن است.

۲. به ازدواج‌تان رسیدگی کنید

اگر در یک زندگی مشترک با همسرتان هستید اجازه ندهید به دنیا آمدن بچه‌ها در رابطه‌ی شما خللی ایجاد کند. بر اساس تحقیق چاپ شده در مجله‌ی رشد کودک (۲۰۱۱) والدینی که در ازدواج‌های ناپایدار رنج می‌کشند، برای مثال در فکر طلاق هستند، باعث ایجاد مشکلات خواب در کودکان نوپای خود می‌شوند. در این مطالعه مشخص شد ازدواج مشکل‌دار، هنگامی که کودک ۹ ماه دارد، در مشکلات خواب او در ۱۸ ماهگی نیز دخیل است. شاید به این دلیل که خانه‌ی مشکل‌دار خانه‌ی استرس آلوده‌ای‌ست، و استرس از عوامل مشکلات خواب به شمار می‌رود.

برای کسب اطلاع و آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره نوجوان کلیک کنید.

۳. پدر و مادری مثبت‌ باشید

احتمال زیادتری وجود دارد که والدینی که احساسات منفی نسبت به نوزادانشان بروز می‌دهند یا برای اداره‌ی آن‌ها رفتاری خشن از خود نشان می‌دهند، با کودکی خشن در سنین مهدکودک روبرو شوند. این خبر خوبی نیست چرا که بین رفتارهای خشن فرد در ۵ سالگی با رفتارهای خشونت‌آمیز او در سا‌ل‌های بعدی زندگی، حتی در برخورد با شریک زندگی‌اش، رابطه وجود دارد. پس اگر خود را در چرخه‌ی والد خشمگین، بچه‌ی خشمگین، والد خشمگین‌تر یافتید سعی کنید این چرخه را با تغییر رفتار خودتتان اصلاح کنید. در گذر زمان متوجه می‌شوید که مشکلات شما با هم کمتر خواهد شد. 

۴. مراقب سلامت روانی خودتان باشید

اگر حدس می‌زنید که افسرده‌اید به خاطر خودتان و فرزندتان کمک حرفه‌ای بگیرید. تحقیقات نشان می‌دهد مادران افسرده در نگهداری کودکان‌شان دچار مشکل هستند، و در مقایسه با مادران غیر افسرده به گریه کودکشان واکنش‌های گنگی نشان می‌دهند. بر اساس یافته‌های تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۱ مشخص شد مادران افسرده‌ با سبک فرزندپروری منفی، استرس را در کودکان خود ایجاد می‌کنند، کودکان بزرگ شده توسط این مادران در سال‌های پیش از مدرسه به راحتی دچار استرس و نگرانی می‌شوند.

۵. شوخ طبع باشید

با شادمانی بدرخشید! بر طبق تحقیق ارائه شده در فستیوال علوم اجتماعی در سال ۲۰۱۱، شوخی کردن با کودکان نوپا به آن‌ها کمک می‌کند برای موفقیت‌‌های اجتماعی آماده شوند. زمانی که والدین شوخی می‌کنند و ادا در می‌آورند، به بچه‌های کوچک ابزاری برای تفکر خلاقانه، پیدا کردن دوست و مدیریت استرس می‌دهند. اگر گاهی «مبارک» فرزندتان شوید، بعدها بابت موفقیت‌هایی که بدست می‌آورند ممنون شما خواهند بود.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین و متخصصان مجرب ما در مرکز مشاوره کودک گپچه در تماس باشید.

بیشتر بخوانید:

 پرورش کودک ( از بدو تولد تا 7سالگی)

تربیت فرزند + روش طلایی تربیتی برای والدین

روانشناس نوجوان چه کمکی میتواند به خانواده ها کند؟

نظرات کاربران

پر کردن این بخش الزامیست
گپچه،مرکز آنلاین مشاوره،مشاوره تلفنی،مشاوره روانشناسی،مشاوره خانواده،مشاوره ازدواج
گپچه،مرکز آنلاین مشاوره،مشاوره تلفنی،مشاوره روانشناسی،مشاوره خانواده،مشاوره ازدواج
گپچه،مرکز آنلاین مشاوره،مشاوره تلفنی،مشاوره روانشناسی،مشاوره خانواده،مشاوره ازدواج